* Groot Carnavalsbal a.s. vrijdagavond in de grote zaal van het Slotje. Ook ouders en begeleiders, broers en zussen, vrienden, etc. zijn welkom!! Maak veul leut en lol!!

*
Denk er aan dat de Carnavalsavond op vrijdag 22 februari in Berghem is bij zaal Merx en begint om 19.30 u.
Je moet er op eigen vervoersgelegenheid naar toe!!

Op 14 december is er de Gezellige Gezamenlijke Kerstavond in de Grote zaal van het Slotje voor alle leden en vrijwilligers. 
Het begint om 19.00 u.

*  Op 9 november heeft onze MuziekKlup een concert in Huize Maasland te Herpen. Ze hebben flink geoefend en we hopen dat het een heel gezellige bijeenkomst wordt.

*
Inmiddels is de zeer gezellige avond van de Grote Rabo Clubkascampagne 2017 weer voorbij en het financiële resultaat voor Ons Klupke was weer prima. Daar kunnen we de komende tijd veel mee doen voor onze deelnemers.
Wij willen alle mensen HARTELIJK danken dat ze op ons gestemd hebben en dit mogelijk hebben gemaakt.!! Dank U wel !!
Denk er aan dat u voor volgend jaar gratis lid kunt worden van de Rabobank om ook te mogen stemmen.

* De RABO Clubkas campagne is weer begonnen. Leden van de Rabobank hebben per brief een oproep gekregen te stemmen op een van de verenigingen van Herpen. Ook Ons Klupke hoort daar bij. Vergeet dus niet je stemmen uit te brengen en liefst op Ons Klupke natuurlijk!!!

* Ieder lid van Ons Klupke heeft of krijgt een USB stick met daarop de fantastische VIDEOCLIP met het eigen Ons Klupke liedje. Binnenkort zal deze ook op de website verschijnen. De clip is gemaakt tijdens het feest in het Slotje door Joris van de Efteling.

* Klik op de knop in de knoppenbalk links voor een dankwoord van Anke Schamp na het grandioos jubileum feest.

*
Klik op de knop in de knoppenbalk links om de speciale jubileumbrief van voorzitter Anke Schamp te lezen.

* Op Vrijdag 1 september 2017 is het GROOT FEEST!!   Ons Klupke bestaat dan namelijk
15 jaar. We gaan dit geweldig vieren in de grote zaal van Het Slotje in Herpen. Alle deelnemers en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd!!
Tot dan.

De familie Spanjers bracht ook een bezoek aan de muziekklup en hadden namens Henk Spanjers een geweldige donatie voor Ons Klupke bij zich.
Ook de familie van Dreumel bracht een bezoek aan Ons Klupke op de activiteitenavond. Ook zij hadden een geweldige donatie bij zich.
Wij danken allebei de families voor hun hartelijk belangstelling en de zeer welkome donaties!!

* Zondag 3 juni geeft de Muziekklup een Lenteconcert
in de buitentuin bij Ons Stekkie., Buitenstraat 25
Het begint om 14.00 u. U bent allen van harte uitgenodigd!!

* Kijk even op de Kookklup pagina voor mooie foto's van de nieuwe kooklessen. En er werden ook echte kookdiploma's uitgereikt!! Wat zullen we weer smullen.

*  Ons Klupke heeft pas een geweldig bezoek gebracht aan de Brandweer Schaijk. Er werd van alles gedemonsteerd en men heeft enorm genoten. Kijk voor de foto's naar de Fotoboeken links en klik op de button "bezoek Brandweer"

* De KOOKKLUP gaat weer van start!! De bijeenkomsten zijn op 13 en 20 april en op 4 en 11 mei. Dus dat wordt weeer lekker smullen met zijn allen en natuurlijk goed leren koken..

* Leden van Ons Kupke worden weer van harte uitgenodigd mee te gaan crossen in de Reek op zaterdag 22 april vanaf 15.00 u. De organisatie is in handen van een echte motorcrossclup St. Christoffel. Je mag dan een keer in een echte zijspan meecrossen over het circuit en eens meemaken hoe dat nou voelt.
De vorige keren was een groot succes en men heeft er toen flink van genoten.

* Onlangs is plots een deelnemer van Ons Klupke overleden: Antoon Gijsbers. In Memoriam.

* WIJ WENSEN ALLE DEELNEMERS VAN "Ons Klupke", alle vrijwilligers, ouders en bekenden, sponsoren, kortom

IEDEREEN EEEN GELUKKIG EN GEZOND 2017!!

En dat we weer een mooie tijd mogen hebben samen.

*
Namens "Ons Klupke" uit Herpen:
Voor alle leden van de Rabobank die hun stem aan ons gegeven hebben bij de Rabo Clubkas campagne:  DANK JE WEL!!!
Ons doel is om bij het 15 jarig bestaan alle 50 leden van ons Klupke een onvergetelijk moment te geven.
Deze grote financiële bijdrage van de Rabobank maakt dit mede mogelijk en zo hebben we allemaal een "aandeel in elkaar."
Het bijzondere samenzijn in de Rusheuvel in Oss van 1100 vrijwilligers, die nog eens uigebreid bedankt werden door acteur Peter Faber en toegezongen door het smartlappenkoor Tiona uit Schaijk, alles opgesierd door de geweldige presentatie van de Rabobank zelf, maakte de avond compleet.
Zo kunnen wij weer verder met de organisatie en het aanbieden van activiteiten aan de mensen met een beperking in de regio, allemaal bij elkaar in "Ons Klupke" in het Klein Slotje in Herpen.

Anke Schamp, voorzitter Ons Klupke

* Vrijdag 8 april 2016 kwamen de communiekanten uit Herpen op bezoek op een activiteitenavond in het "kleine Slotje".  Zij hadden op 30 maart voorlichting gehad op school van Anke, Sientje en Peter.
Zie fotoboek "communikanten". Onder 2016

* Nog meer goed sponsornieuws. Ons Klupke heeft E 280,= mogen ontvangen vanuit een bij Thekes georganiseerd Pokertoernooi. Via Jan van Geenen wordt daar 2x per jaar een groot pokertoernooi georganiseerd en een deel van de opbrengst ging via Sientje van Hal naar Ons Klupke. Dank daarvoor !!

* De Rabobank heeft Ons Klupke uitgenodigd om mee te werken aan een interview.
Op 22 maart hebben zij bij Sientje het eerste gesprek opgenomen en op 29 maart zijn ze komen filmen bij de Muziekklup tijdens de repetitie. Dat was echt een mooi feestje. Iedereen deed zijn uiterste best om de muziek mooi te laten klinken.
De film komt op de site van de Rabobank te staan. We geven het adres wel door als alles klaar is in April. Het zal een mooie presentatie worden.

* DANK aan O en K van Organon Oss
De personeelsvereniging Ontspanning en Kontakt (KO).
Na bijna 80 jaar zijn ze per 1 juni opgehouden te bestaan. Er was, na de vele overnames van Organon, geen draagkracht meer.
Jarenlang hadden ze vele ontspanningsmomenten van grote opzet. Tijdens de algemene ledenvergadering konden de leden allemaal een voordracht van een goed doel doen en daaruit werd een keuze gemaakt.
Ons Klupke was ook een van de ontvangers van een groot bedrag.
\Jan van der Linden heeft een mooie brief geschreven over alle activiteiten van Ons Klupke, wat inmiddels ook al 13 jaar van alles organiseert voor mensen met een beperking in de regio.
Op een mooie en emotionele avond heeft OK een groot sponsorbedrag overhandigd aan Ons Klupke.
Wij zijn Jan en de personeelsvereniging zeer dankbaar en met hun hulp kunnen we nu nog meer met alle vrijwilligers en deelnemers mooie avonden organiseren.
Iedereen geniet volop van alle momenten: ze zijn actief en vooral samen bezig.
Nogmaals onze hartelijke dank.

Deelnemers, vrijwilligers en bestuur van Ons Klupke

* In het Kleine Slotje staan op vrijdagavond de mooie nieuwe vlaggen van Ons Klupke buiten als wegwijzer voor de taxi's. Het is belangrijk dat alle deelnemers op de goede plek worden afgezet zeker nu het herfst en winter is.
Ook zijn we aan het overleggen of er meer buitenverlichting moet komen en een goede, veilige stoep. Iedereen denkt goed mee voor de veiligheid van iedereen.

* De Sportklup is in 't Schrijverke ook weer aan het basketballen en het gaat er fanatiek aan toe. De spieren worden goed getraind, ook die van de begeleiders. Martje en Linda komen trouw les geven en de leden vinden dat heel fijn. Het klikt allemaal goed met elkaar.

* De Muziekklup, gehuisvest in Buitenstraat 25, oefent er stevig op los en we hebben er alweer diverse instrumenten bijgekocht zodat we langzamerhand een echt orkest kunnen vormen. Willie Schamp heeft alle leidjes op noten gezet zodat Wilma en Reiky ook hun partij goed mee kunnen blazen.
Ja, Wilma van Poppelen is ook weer van de partij en daar zijn we heel blij mee.

* De Kookklup treft voorbereidingen voor een volgende periode en iedereen vindt het weer leuk deel te nemen en natuurlijk lekker op te eten wat ze gemaakt hebben. "Heel Ons Klupke bakt!"
Lenie, Jo, Marion, Gerry en Rieky weten wel wat de pot gaat schaften.

* Kijk ook op de Arena site, want daar staan regelmatig berichtjes op geschreven door Liza.

* 1e Seizoen 2015 van Ons Klupke
Er zijn veel activiteiten geweest voor alle groepen. Ze waren goed verzorgd door alle vrijwilligers en het was steeds een groot succes. Of het nou was dat de Tussengroep bij de schietclub ging schieten met echte kogels of de ouderen van Zorgcentrumn Maasland lekker op de koffie kwamen bij ons. Ook de Muziekklup zette zijn beste muzikale beentjes voor.
De vele sponsoren maakten dat we veel hebben kunnen aanschaffen. Het mooiste is nog dat Jan van de Linden een mooi bord heeft laten maken voor onze nieuwe ruimte "Klein Slotje".
Alleen de taxi's en de woongroepen van onze deelnemers moeten nog wennen aan de nieuwe ingang. Daarom hebben we nieuwe vlaggen, die geregeld zijn door Rieky en Frans van Casteren.
Helemaal blij zijn we met ons tuinmeubilair. We hebben voor het eerst op 17 juli 2015 een prachtige afsluitingsavond gehad op onze nieuwe lokatie. Alles kwam tegelijk: mooi weer, mooie kleuren van mensen, de onthulling van de naam: "Klein Slotje", de patatkraam van Gradje bij Gerard Fleuren, het 12 1/2 jarig jubileum, de Muziekklup en Remco en zijn maatje (Nick en Simon). Daarnaast heerlijk drinken, zingen en dansen bij de disco. De nieuwe en mooie oranje Ons Klupke sjaals sierde iedereen.

* WIJ WENSEN ALLE DEELNEMERS, VRIJWILLIGERS VAN ONS KLUPKE, DE SPONSOREN EN GELDSCHENKERS, DE STEUNVERLENERS EN SYMPATHISANTEN, KORTOM IEDEREEN EEN GELUKKIG EN VOORSPOEDIG 2016!!!

* De Sportclub is ook weer gestart en als er nog belangstelling is, kunnen er nog andere deelnemers bij.

* Anke Schamp met ONS KLUPKE ontvangt de GOUDEN OOGAPPEL van de gemeente Oss.
Vrijdag 12 febr. 2011 kwam de wethouder Chris Ermers naar het Slotje om in aanwezigheid van de Prins en de hele Raad van Elf en alle vrijwilligers van ons Klupke Anke Schamp de GOUDEN OOGAPPEL op te spelden vanwege haar verdiensten voor Ons Klupke.

* De kerstvoorstelling "De Sprekende Stilte" was een groot succes en prachtig om te zien. Er was veel belangstelling van ouders en familie in het Slotje en de deelnemers hebben mooi gedanst. De aanvullende gezangen van het kinderkoor 'De Flierefluiters" maakten de avond helemaal perfect. We zullen z.s.m. een filmpje op de site zetten..

* De leden van Ons Klupke hebben ook meegedaan met de liederentafel in 't Slotje. Men kende aardig wat liedjes en ze zongen allemaal met volle borst mee en genoten van hun drankjes

Ons Klupke heeft zijn 10 jarig jubileum groots gevierd.
Zoals het bestuur het vorig jaar heeft voorgesteld, om een mooi jubileumjaar te maken, zo is het ook helemaal uitgevoerd. Bij alle activiteiten die gepland stonden, van de Opera tot de boottocht, is alles tot in de puntjes verzorgd geweest en iedere deelnemer heeft er bijzonder  van genoten.
De receptie was werkelijk bijzonder en het Slotje zag er oranje uit. De deelnemers die 10 jaar lid waren kregen een onderscheiding in de vorm van een glazen beeldje als herinnering. Er zijn veel mensen en verenigingen komen feliciteren. De sympathie voor Ons Klupke is echt overgebracht door ieder. Een mooi muzikaal onthaal bracht Bonbetozzie ieder en tijdens de wensballonnen oplaten werd er gezongen: lang zullen ze leven.
De boottocht op 1 september bij Moeke Mooren was alleen al geslaagd vanwege het mooie weer, ons eigen schip, een sympathieke bemanning  en de supergasten. Muziek, dans, foto’s over 10 jaar werden met verhalen van de vrijwilligers voorgedragen. Het was een groot feest. Ieder genoot van de tocht op zijn eigen manier en de middag werd afgesloten met een heerlijk diner in het restaurant en Lotte serveerde fantastisch. We zongen samen met Jeroen: de canon Vader Jacob, en namen afscheid om weer een nieuw seizoen te starten.  
Iedereen bedankt voor alles, sponsoren, gasten,vrijwilligers, personeel ’t Slotje, omroep Walraven, de kranten en vooral onze deelnemers. Op naar de volgende 10 jaar.
Namens het bestuur,
Anke Schamp van der Linden.

*
29 juni laatste draaiavond met alle groepen gezamenlijk en alle vrijwilligers.
De afsluiting van het eerste halfjaar 2012 van Ons Klupke activiteiten avonden.
Wat kun je mooier bedenken dan een afsluiting met samen koken en samen eten en elkaar dan een fijne vakantie wensen.
De werkgroep had leuke groepjes ingedeeld en heel veel boodschappen gedaan!! Alles overzichtelijk gesorteerd in grote bakken, zodat het voor elke groep gemakkelijk werken zou zijn.
Na het handen wassen ging iedereen aan de slag.
En terwijl er een heerlijk menu gemaakt werd dekte een groepje de tafel voor ongeveer 55 mensen. Heel mooi en netjes zag het er allemaal uit, het leek een beetje TRIEN!!
Het menu: Een heerlijke groentesoep. Met sokje en kruidenboter.
                       Een mooi opgemaakt bordje koude schotel.
                       Twee verschillende smaken wraps.
                        Een toetje met verse vruchten en vla en yoghurt.
Ieder serveerde zoveel mogelijk zijn eigen gerecht en dat maakte het heel gezellig, want zo had iedereen tijd om mee te eten en gezellig een praatje te maken.
Het is zo mooi te zien hoe de leden en de vrijwilligers voor elkaar zorgen.
De foto’s laten het wel zien. Bekijk ze maar eens goed!!
De werkgroep kreeg een groot applaus van iedereen en van Anke namens iedereen dank en een roos.
We willen ook Annie van Brakel niet vergeten te danken, want zij had alles samen met enkele assistenten van Ons Klupke heel goed onder controle.
Toen iedereen naar huis ging en met een heerlijk gevuld buikje, konden ieder elkaar een mooie vakantietijd toewensen en de vrijwilligers hoefden niet af te wassen!!
Die namen nog een glaasje en hebben even nagepraat over de afgelopen mooie periode.
Ook voor alle vrijwilligers een mooie zomervakantie en er komt nog veel moois aan in augustus, kijk af en toe in je agenda want het jubileum moment komt snel dichterbij.
Namens het bestuur, Anke.

* Het optreden in opera "LOT" was een grandioos succes. Hulde niet alleen aan de koning en de koningin zoals het publiek trouw elke keer riep bij binnenkomst van de koning, maar ook hulde aan alle acteurs. De prins en prinses, de hofdames en de beschermheren. En vooral Martine die steeds met vuur op de gong sloeg. De raadsvrouwe Saskia in haar prachtige jurk. De verteller deed spannend zijn verhaal, het decor was mooi.
Proficiat voor de regisseur Anke en voor de hele werkgroep die zo'n 260 man in de zaal van het Slotje tot ontroering toe vermaakt hebben.
Geweldig begin van de viering van het 10 jarig bestaan!!
DTV Oss had een kort item in haar Journaal van 18-06 over de opera.

* Mozaïk dienbladen

Op woensdag 11 april gaan de vrijwilligers aan de slag om de prachtige dienbladen die door de leden gemozaïkt zijn in te wassen.
Zodat ze deze mee kunnen nemen op de volgende draaiavond.
Af gelopen weken is er door alle 3 de groepen hard aan de dienbladen gewerkt met hele mooie resultaten.
Met dank aan tegelzetterbedrijf W. v. Uden die voor deze prachtige kleuren aan tegels heeft gezorgd. Ook kregen we mooie kleuren voegsel om in te wassen.
Wat het effect alleen maar mooier maakt.

* 10 jarig bestaan.
Afgelopen week hebben Anke en Sientje een presentatie gegeven bij de Dorpsraad over Ons Klupke. We bestaan al 10 jaar en we hebben gevraagd of de Dorpsraad een bijdrage heeft voor Ons Klupke om een grandioos mooi jaar te maken.
Iedereen heeft goed geluisterd en de raad en toehoorders waren onder de indruk van alle activiteiten die mogelijk zijn bij ons Klupke.
Er stonden enkele mooie foto’s in de presentatie verwerkt, zodat de uitleg voor iedereen duidelijk was. We zijn trots op Ons Klupke en dat mag iedereen weten.
De Dorpsraad denkt na over de bijdrage. En wij hopen dat die groot is!

* Jaarvergadering met alle vrijwilligers.
De jaarvergadering op 20 maart is goed bezocht en er zijn weer nieuwe afspraken met elkaar gemaakt.
Pia Wingens, die na een lange periode van ziekte weer terug is als secretaris, werd onder luid applaus weer welkom geheten. Cora en Sientje kregen de complimenten voor het opvangen en vele werk dat ze in deze periode gedaan hebben.
Toon van Schijndel stopt in september als bestuurslid. Na de festiviteiten.
Onder een luid proficiat werd Riky van Casteren telefonisch in zijn plaats gekozen. Ze moest op de kleinkinderen passen, vandaar op deze manier.
Alle commissies zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het 10 jarig feest en zijn er tevreden over.
Iedereen geniet van het vrijwilligerswerk en heeft er zin in om verder te gaan.
Het is goed als ze soms ook een berichtje naar Joyce sturen voor de nieuwsbrief en de site wordt ook steeds meer bezocht en daar kunnen ook berichten naar toe gestuurd worden. Geniet van al de mogelijkheden en bezoek vaak de site, hij wordt steeds mooier!

* Tijdens het geweldige Carnaval openingsbal in het Slotje vrijdag 17 februari werd het nieuwe lied voor Ons Klupke gepresenteerd. Geert School had dit lied speciaal voor alle leden van Ons Klupke gemaakt.

* Vanaf januari 2012 gaat Ons Klupke voortaan draaien met 3 groepen: een Ouderen groep, een Jongerengroep en een Tussengroep, zodat ieder de aandacht krijgt die bij de persoon past.
Doordat er deelnemers doorgegaan zijn naar een andere groep zijn er nu enkele plekken vrij gekomen in de Jongerengroep. Neem contact op met het bestuur als je belangstelling hebt voor deze gezellige klup.

* De Kookklup is ook weer heel actief en begonnen aan een nieuwe serie
kooklessen. Kijk maar eens op de Kookklup-bladzijde voor het meest
recente nieuws van een vrijwilliger..

* Ons Klupke begint aan haar 10e seizoen!! De vakanties zitten er bijna voor iedereen op. Sommige deelnemers zijn nu nog naar Turkije en genieten van het zonnetje. Maar de plannen en activiteiten van Ons Klupke zijn alweer volop in gang gezet. De eerste avonden hebben we gezellig doorgebracht en met veel plezier geluisterd naar elkaars belevenissen in de zomer. We hebben foto's bekeken en boeken gelezen.
De koffie en de limonade smaakte prima.
Ook bereiden we langzamerhand het grote 10 jarige feest voor. Volgend jaar in augustus 2012, - het lijkt nog ver, maar de tijd gaat snel -, willen we ons jubileum met alle deelnemers, vrijwilligers en bestuur vieren. Natuurlijk komen de ouders en verzorgers niets tekort. Ze zullen op tijd overal bericht van ontvangen.